Tempeh smażony BIO 210g SUNFOOD

Dostępność: Produkt chwilowo niedostępny
Cena: 9,20 zł 9.20 PLN
quantity szt.
Zyskujesz 9 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

 

Skład:

ziarno soi BIO, olej słonecznikowy BIO, sos sojowy SHOYU BIO. 

Opis:

Przygotowywanie tempehu rozpoczyna się od namoczenia ziaren soi. Następnie gotuje się je z dodatkiem substancji zakwaszającej (najczęściej jest to ocet), dzięki czemu stwarza się warunki korzystne do wzrostu odpowiednich grzybów. Po odcedzeniu i ostudzeniu ugotowanych ziaren dodaje się do nich starter zawierający zarodniki Rhizopus oligosporus (grzyba z rzędu pleśniakowców) i inkubuje 24-36 godzin w temperaturze 30-42°C.

Podobnie jak inne produkty ze sfermentowanej soi, tempeh zawiera znacząco mniej oligosacharydóworaz kwasu fitowego w porównaniu do niefermentowanych produktów sojowych, dzięki czemu jest od nich lepiej strawny, a zawarte w nim składniki odżywcze są lepiej przyswajalne. Tempeh odznacza się wysoką zawartością białka, żelaza oraz witamin z grupy B.
Pomimo tego, że udokumentowano obecność witaminy B12 w tempehu, nie jest on wiarygodnym i pewnym źródłem tej witaminy, ponieważ jej zawartość waha się w bardzo szerokim zakresie w zależności od warunków w jakich tempeh jest wytwarzany.

Wartość odżywcza w 100 g:

wartość energetyczna: 1235 kJ/ 297 kcal;
białka: 17,2 g;
węglowodany: 10,8 g - w tym cukry: 1,9 g;
tłuszcze: 20,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nienasycone: 1,7 g;
sól: 0,8 g

Szczegóły:

Kraj producenta: Czechy (Sunfood)
Pochodzenie soji: Azja, uprawy ekologiczne, niemodyfikowane genetycznie.

UWAGA!!!

Paczki z produktami chłodniczymi wysyłamy od pon - czwartku.

Rekomendowana forma dostawy: kurier

Produkt otrzymujemy świeży z terminem przydatności 10 dni.

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl